2012-12-04 Centre « Dumitru Staniloae »: Jean Boboc – «La procréation médicalement assistée (PMA)» (audio)

7 décembre 20123 Comments

Ce message est également disponible en : Roumain

2012-12-04 Centre « Dumitru Staniloae »: Père Jean Boboc – «La procréation médicalement assistée (PMA)»

Dans cette conférence, le père Jean Boboc parle de la procréation médicalement assistée (PMA), également appelée assistance médicale à la procréation (AMP) et procréation assistée médicalement (PAM), sujet lié à la question de la stérilité et l’infertilité. Analyse des techniques de PMA, telles quelles: insémination artificielle (IA), fécondation in vitro (FIV), transfert d’embryons congelés (TEC), ainsi que la GPA (gestation pour autrui), également appelée maternité de substitution ou mère porteuse.

Le Père Jean Boboc est doyen du Centre Orthodoxe d’Études et de Recherches Dumitru Stàniloae, dans le cadre duquel il enseigne un cours de Théo-anthropologie et applications bioéthiques (voir le programme complet des cours).

Écouter

Écoutez la conférence au podcast audio: 52 minutes de conférence et 48 minutes de questions-réponses.

[ Cliquez sur la flèche du player pour commencer à écouter l’audio. ]

Télécharger

Téléchargez le fichier audio mp3 (91 Mo): 2012-12-04-coerds-jean-boboc-final.mp3.

 


 

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. eugenia dit :

  Binecuvantati, Parinte,

  Indraznesc sa fac unele observatii pe marginea expunerii Sfintiei Voastre.
  Cazurile familiilor biblice nu cred ca este firesc a le considera de maniera generalizatoare.
  Isaac, Ioan si Maica Domnului reprezinta momente cheie (unice), irepetabile, ale dialogului creator cu umanitatea.
  Punctul de vedere catolic, cred ca este cel mai apropiat planului divin, in ideea ca nu este obigatoriu ca un cuplu sa procreeze si ca o noua viata are deja pre-acordul Divinitatii de a completa istoria unei familii si a omenirii, in general.A infia un copil este uneori mai aproape de sensul iubirii crestine, ridicata la rang de Lege de catre Mantuitorul Iisus Hristos.
  Sunt inclinata a crede ca Dumnezeu pre-gereaza economia fiintei umane (individual), familial, general uman si cosmic si ca Viata nu este doar o mecanica a hazardului.
  Enumerand religiile, sfintia voastra nu ati facut referire si la budhism si presupun ca acest lucru decurge din consideratia ca acesta este doar un curent filosofic.
  Sper ca in viitor sa ne expuneti opinia dumneavoastra referitoare la utilizarea comerciala a placentei.Cu siguranta sunteti la curent cu faptul ca extracte din placenta sunt folosite in industria farmaceutica (chiar si in medicamentele homeopatice) si cosmetica.
  In chestiunea diagnosticului prenatal si a posibilitatii impunerii pe cale legala a avortarii copiilor cu handicap, consider ca este necasar ca Biserica sa dezvolte mai mult dialogul cu parintii aflati in aceasta situatie (impas).
  Perspectivele vietii pruncilor cu handicap grav presupun mari suferine, sacrificii si chiar posibilitatea de a fi euthanasiati.
  Dupa cum probabil stiti, in Belgia se va legaliza euthanasierea copiilor handicapati si a bolnavilor diagnosticati cu dementa senila.
  Prinsi intre posibilitatea de a suporta si/sau impune un avort « terapeutic » si/sau ideea ca pruncul sa fie ucis « legal » dupa nastere, care credeti ca poate fi pentru genitori, alegerea cea mai umana si fidela ortodoxiei crestine?

  Sperand ca ati intuit buna credinta din interventia mea, va multumesc si sper ca in viitoarele dumneavoastra conferinte sa gasesc raspuns la o parte din intrebari.

  Eugenia Vasilescu

Leave a Reply

Back to Top